Vartov

Udskiftning af varmeinstallation 2009-2019

Periode: 2009-2019
Bygherre: Grundtvigsk forum
Arkitekt: ERIK arkitekter
Rådgiver: Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører
Areal: 9.000 m²

Periode: 2017-2020
Bygherre: Grundtvigsk forum
Byggeopgavens art: Ombygning af varmeinstallation fra 1-strenget til 2-strenget rørinstallation.
Byggesum: 15 mio. kr.
Arkitekt: ERIK arkitekter
Rådgiver: Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører
Areal: 9.000 m²

Vartov indgang port

Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører har stået for udskiftning af varmeinstallation i den fredede ejendom fra 1724, hvor der er store krav til æstetik og løsning.

Kraftcenter i Grundtvigs ånd

Vartov er en historisk bygning med historiske rødder tilbage til det tidlige København. Blandt andet står fundamentet på resterne af Absalons bymur. Bygningen fra 1724-25 var oprindeligt et fattighospital, men er i dag et kulturelt kraftcenter i Grundtvigs ånd og rummer bl.a. foreninger, institutioner osv. som arbejder med kultur, forskning, uddannelse osv.

N.F.S Grundtvig var præst i Vartov Kirke fra 1839-72 på et tidspunkt hvor han ikke måtte prædike andre steder. Vartov har også fungeret som kursus- og konferencested i mere end 50 år. Ejendommen ligger centralt med Københavns Rådhus som nærmeste nabo.

Omfattende renovering

De fleste af Vartovs lokaler har gennemgået en omfattende renovering, så de fremstår moderne og tidssvarende. Restaureringen har også omfattet samtlige vinduer, store dele af taget er udskiftet, der er etableret elevator, og bygningen har fået eftergået og suppleret sin fundering.

I forbindelse med udskiftning af varmeinstallationer i Vartov, har Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører stået for projektering, byggeledelse og tilsyn med installationer, konstruktioner og følgearbejder.

Der er også foretaget løbende rådgivningsarbejder blandt andet vedrørende installationer for nye badeværelser, ventilation i konferencerum samt konstruktioner. Seneste igangværende projekt vedrører renovering af varmeinstallationen samt konvertering fra damp til fjernvarme.