PH's eget hus

Restaurering og energirenovering 2014 – 2016

Bygherre: Realdania By & Byg, som erhvervede ejendommen i 2014
Arkitekt: Drachmann arkitekter
Ingeniør: Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S
Foto: Kurt Rodahl Hoppe/Realdania By & Byg.

Poul Henningsens hus før renovering

Eduard Troelsgårds rådgiverydelser har været centreret om konstruktioner, vvs og ventilation.

Lampedesigner og arkitekt Poul Henningsen (1894-1967) opførte i 1937 et enfamilieshus til sig selv og sin familie i Gentofte i samarbejde med arkitekt Viggo Møller-Jensen. Huset blev bygget med industrielle byggematerialer: præfabrikerede betonblokke, tagpap samt døre og vinduer i jernmalet rød blymønje. Huset var en provokation mod det traditionelle og pænheden og skulle senere vise sig at være en forløber for parcelhuset, som vi kender det fra efterkrigstiden, med plads til alle. Huset havde ingen fornem spisestue, men et kollektivt alrum.

Hårdt medtaget

Da Realdania By & Byg købte huset i 2014, stod det som originalt. Huset var derfor i meget dårlig stand og hårdt angrebet af skimmelsvamp, dårlig isoleret, havde sætningsskader m.m.

Restaurering og energioptimering

Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører har ydet rådgivning i forbindelse med restaurering og energioptimering af huset. Restaureringen stod på igennem to år.

Foruden en generel restaurering, udbedring af skader og genskabelse af køkkenet og tapeter, har der været stort fokus på isolering af ydervægge, da huset var umuligt og alt for dyrt at opvarme i den originale stand.