Nyboder

Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S har lavet fagtilsyn på konstruktion, vvs, vent og kloak

Foto: Jon Skibsted Nielsen

Bygherre: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Arkitekt: Wohlert Arkitekter og Varmings Tegnestue
Ingeniør: Strunge Jensen Rådg. Ing. A/S (VVS), Jørgen Nielsen Rådg. Ing. A/S (kons.), Holscher Landskab, (landskab) og Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S (fagtilsyn)

Nyboder blev opført fra 1631, ud fra en samlet plan iværksat af kongen Chr. IV, og tjente som boliger for ’flådens faste stok’. Kvarteret rummer i sin helhed såvel arkitektoniske som kulturhistoriske værdier og er endvidere enestående idet længerne er opført til et specifikt formål og stadig har samme funktion og ejer.

Ved restaureringen gennemføres en gennemgribende miljøsanering og istandsættelse af boligerne. Stokkene bringes op til en nutidig standard, samtidig med at de væsentlige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier bevares. Der er foretaget grundige opmålinger og registrering, samt bygningshistoriske undersøgelser og arkivstudier.

Forud for de gennemgribende istandsættelsesarbejder gennemføres der et omfattende miljøsanering- og fugtsikringsprojekt for fundamenter, sokler og gulve samt energioptimering med nye isolerede terrændæk, isolerede brystninger under vinduer, energiglas i forsatsrammer samt isolering af tagkonstruktionen.

Alle boliger opføres nye vådrum med toilet og bad samt nyt køkken.

Projektet er støtte af A.P. Møller Fonden.

Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S har lavet fagtilsyn på konstruktion, vvs, vent og kloak