Kurt Jacobsen

Ingeniør vvs og ventilation
Akademiingeniør

Specialist i klimaet i fredede bygninger

Kurt Jacobsen har været en del af Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S i over 50 år både som ansat og som medejer.

Kurt Jacobsen har de seneste 25 år specialiseret sig i klimaet i kirker, på museer, slotte, herregårde og andre fredede bygninger. Han har derfor en meget bred erfaring med varme- og ventilationsanlæg og klimastyring i historiske bygninger.

Varmeanlæg i mere end 100 danske kirker

Kurt Jacobsen har været med til at etablere varmeanlæg i flere hundrede danske middelalderkirker og i over 30 gamle danske kirker i Skåne og Blekinge med henblik på at styre klimaet.

I samarbejde med Rigsantikvaren i Stockholm har Kurt Jacobsen deltaget i tre pilotprojekter på Gotland, der har dannet grundlag for, hvordan man etablerer varmeanlæg og styrer klimaet i de ca. 100 kirker på øen.

Kurt har også bred erfaring med etablering af produktionskøkkener under trange forhold i fredede bygninger for flere af de førende restauranter og kantiner i ministerier.

Medforfatter til bog om Christiansborg Slotskirke

Kurt Jacobsen er desuden medforfatter til bogen ”Christiansborg Slotskirke” (2003) – en beskrivelse af slotskirken og dens genopførelse efter branden i 1992 samt ”Vejledning vedrørende udførelse og brug af kirkevarmeanlæg” for Kirkeministeriet i 1993.

Menu